Challenger Genesis 56 Semi-Integrale Camper (Met Hefbed)

Challenger GENESIS 56 | (7 beoordelingen)

Wijhe, Overijssel, Nederland

Over de eigenaar

Verhuurder Hans

Accepteert 89% van de aanvragen

Eigenschappen

Lengte:
7,10 m
Breedte:
2,35 m
Hoogte:
2,85 m
Bouwjaar:
2011
Leeg gewicht:
2957 kg
Max. gewicht camper:
3500 kg
Km vrij:
1400
Motor:
Fiat Ducato 2.3 JTD
Brandstof:
Diesel
Transmissie:
Handgeschakeld
Rijbewijs:
B
Slaapplaatsen:
5
Zitplaatsen:
5
Gordels:
5

Beschrijving

Voorzieningen

Accessoires

Huisregels

Niet Roken
Huisdieren toegestaan
Kindvriendelijk
Sneeuwbestemmingen niet toegestaan
Festivals niet toegestaan
Nederlands rijbewijs verplicht
Minimum leeftijd: 23 jaar
Annuleringsvoorwaarden: Normaal

Verzekering

Dekking
WA + All risk
Dekkingsgebied
Europa
Inbegrepen
Vervangend vervoer, Vervangende camper inbegrepen, Vervoerskosten naar garage en vervangend verblijf en Pechhulp service

Borg

De borg voor dit kampeermiddel bedraagt €1.000. De borg wordt na de huurperiode aan je teruggestort.

Het is mogelijk om de borg te verlagen tot €250 door je te verzekeren voor het eigen risico via Camptoo.

7 Beoordelingen

Op de dag dat wij de camper opgingen halen bij Hans en Wil werden wij heel hartelijk ontvangen met een kop koffie en koekje erbij. Ze hadden absoluut geen haast en Hans gaf een hele goede uitleg over hoe alles werkte in de camper. Gelukkig hebben we niet alles gecontroleerd wat op de inventarisatielijst stond want dat vonden Hans en ik overbodig. Daar de vorige huurder iets te laat geremd had was de camper aan de voorzijde iets beschadigd doch dat werd allemaal keurig op het formulier vermeld. Na vertrek merkten wij dat de camper heel goed reed en alles werkte zoals het hoort te werken. Na een week fijn met de camper te hebben rondgereden door Nederland hebben wij de camper weer schoongemaakt en wel weer ingeleverd bij Hans en Wil. Wederom hadden zij geen haast en hebben we gezellig zitten kletsen. Zeker een aanrader als je met zijn tweeen + hond op vakantie wilt.
Helaas is deze review bedoeld om iedereen die overweegt om deze camper te huren te waarschuwen. Wij hebben met deze camper buiten onze schuld om heel veel ellende gehad. Beginnend met remmen die niet deugden waardoor we een aanrijding hebben gehad en eindigend met 2 klapbanden , de andere 2 banden waren inmiddels al gewisseld tijdens onze vakantie. We hebben een week van onze vakantie van de ene naar de ander garage gereden. Bovendien hebben we met een heel gezin enorm veel risico gelopen en had het heel anders af kunnen lopen. De eigenaar is totaal begriploos en houdt tegen beter weten in vol dat de camper prima in orde was en weigert om van de 3 weken huur , enige genoegdoening voor niet genoten vakantiedagen terug te geven. Onbegrijpelijk dat je op deze manier geld wil binnen halen over de rug van andermans ellende.
Nicolette en Arthur

Hans
Reactie van Hans:

Wij vinden het heel vervelend dat deze huurder zoveel pech heeft gehad. Maar helaas zijn het geen pechgevallen die wij hadden kunnen voorkomen.

Wij zijn, voordat Camper is meegegeven aan huurder, zelf een week weg geweest naar Texel. Toen was de Camper beslist in goede staat. Wij rijden zelf in een veilige betrouwbare Camper en dit geldt uiteraard ook voor huurders.

Deze review van Nicolette berust dan ook volledig op onwaarheden.

De Camper is in april APK gekeurd en heeft tevens nog een steekproef ondergaan van de RDW. (deze keuren de Camper nog uitgebreider).
Remmen waren goed en er was ook geen bemerking bij APK dat er op korte termijn qua remmen reparaties zouden moeten worden uitgevoerd.
Dit geldt tevens voor de staat van de banden.

Huurder heeft een aanrijding gehad in file omdat hij (volgens eigen zeggen) niet oplette en tegen een vrachtwagen aan reed. Dat is vervelend, maar niet toe te schrijven aan de Camper.

Daarna hebben ze een dag later een probleem gehad met de remmen. Eén voorrem remde metaal op metaal. Volgens onze navraag was dit waarschijnlijk een vastgelopen remklauw, misschien steentje tussengekomen o.i.d.. Dit is vervelend, maar kan voorkomen. Remmen voor, zijn toen volledig vervangen.

Wat betreft de klapbanden, banden waren goed. Ook hierover geen opmerking bij APK dat deze binnenkort vervangen zouden moeten worden.
Maar misschien heeft de Camper 2 weken overbelast gereden in Zweden?
5 personen, 2 volwassenen en 3 haast volwassenen is al een behoorlijk gewicht.
En dan misschien wat te veel bagage meegenomen?
Dit in combinatie met misschien te lage bandenspanning en hoge temperaturen.
Volgens persberichten heeft dit in veel gevallen deze zomer geleid tot klapbanden.
Maar in ieder geval heeft het niets te maken met de staat van de Camper.

Dat er twee banden vernieuwd zijn tijdens hun vakantie had ook niets te maken met slechte banden. Banden hadden meer dan voldoende profiel en waren ook niet te oud. Echter huurder belde dat hij trilling in het stuur had en dat hij dacht dat dit van de voorbanden kwam. Daarop aangeboden banden te vernieuwen en uitbalanceren.
Wat gebeurd is, banden waren anders pas eind seizoen of begin volgend seizoen vernieuwd.

Huurder heeft de Camper op vrijdagavond terug gebracht. Wij hebben de Camper zaterdagmorgen gecontroleerd en kwamen toen ook nog schade tegen die door huurder verzwegen was. Beschadigingen lakschade zijkant en een verbogen kapotte stabilisatiepoot onder de Camper.

Vervolgens dreigde deze huurder ook nog eens met een advocaat en Radar indien wij geen huurbedrag retour zouden storten. Dit was voor ons het punt dat wij met deze mensen geen contact meer wilden. Waardoor ze nu hun 'Gram' schijnbaar proberen te halen via een review vol leugens en ons in een kwaad daglicht willen stellen.

augustus 2018

Lees meer beoordelingen