Hoe verzeker ik mijn camper/caravan voor verhuur?

Mobilhome of buscamper 


Goed verzekerd verhuren is natuurlijk heel belangrijk en er zijn een aantal partijen die het particulier verhuren van een mobilhome verzekeren. Een verhuurdekking is vaak een aanvullende module bovenop de basisverzekering van je mobilhome. Het is mogelijk om een dagverzekering af te sluiten waar je alleen betaalt voor de dagen dat je jemobilhome daadwerkelijk verhuurt of een jaarverzekering waar je voor een vast bedrag onbeperkt kan verhuren. Wij vertellen je hieronder graag over de mogelijkheden.


Dagverzekering 


Verhuurders die hun mobilhome per dag willen verzekeren kiezen voor de Camptoo Dagverzekering, aangeboden door Marsh. Met deze verzekering betaal je alleen voor de daadwerkelijke dagen dat je mobilhome verhuurt is. Verhuur je niet dan betaal je niet.


Voordelen:  • Betaal alleen voor de dagen dat je verhuurt

  • Omnium dekking + vervangend vervoer + pechhulp Europa

  • Geen verlies no claim bij eventuele schade toegebracht door de huurder.

  • Voor voertuigen van alle leeftijden beschikbaar * 


Prijzen


Camperbusjes:                 € 21 per dag inclusief assurantiebelasting
Campers:                         € 23 per dag inclusief assurantiebelasting


* Voor mobilhomes en campervans ouder dan 20 jaar is er een taxatie- en onderhoudsrapport nodig. (maximaal 3 jaar oud)


Je sluit deze verzekering af via de tab 'verzekering' als je je advertentie aanmaakt.


Jaarverzekeringen


Voor mobilhomes kunnen eigenaren gebruik maken van de speciale verhuurverzekering van Ruwelka.

Bereken hier je premie voor de Ruwelka verzekering

Let op: zorg altijd dat je camper verzekerd is voor particuliere verhuur, inclusief pechhulp. In je advertentie geef je aan hoe je voertuig verzekerd is: bijv. of een vervangende camper inbegrepen is in de pechhulp of niet. 

TIP: Lees je polis goed door voor je deze gegevens invult: jouw huurder mag natuurlijk verwachten dat dit klopt, en als pas blijkt dat het niet klopt op het moment dat er iets mis gaat leidt dit tot erg vervelende situaties.


Meer weten over verhuren of het aanmaken van een advertentie? Klik dan hier!


Caravan of vouwwagen verzekeren


Een caravan is automatisch meeverzekerd voor het WA-risico via de verzekering van het trekkende voertuig, je bent dus niet verplicht om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Het is wel aan te raden, want als als je caravan namelijk niet gekoppeld is aan een auto, is deze niet verzekerd. Ook diefstal en overig omnium risico zijn meestal niet gedekt zonder aparte verzekering. Een caravan staat tijdens gebruik doorgaans losgekoppeld, waardoor het raadzaam is een aanvullende verzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering biedt dan wel een dekking voor schade en diefstal.


Verhuurders met een caravan of vouwwagen kiezen meestal voor de Camptoo Dagverzekering, aangeboden door Marsh. Met deze verzekering ben je voor € 7/dag incl assurantiebelasting omnium verzekerd voor schade die de verzekering van het trekkende voertuig niet dekt. 


Meer weten over verhuren of het aanmaken van een advertentie? Klik dan hier!

Kom je er niet uit? Stel je vraag dan rechtstreeks aan ons customer happiness team!

Stuur ons een bericht en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug