Hoe werkt het huren van een mobilhome of caravan via Camptoo?

Beoordeling: 9.0 uit 23817 ervaringen

Zoek een leuke mobilhome of caravan

Kies een caravan of mobilhome uit ons brede kampeeraanbod die goed past bij jouw geplande kampeervakantie. Om de keuzes makkelijker te maken kun je filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, product types en aantal slaapplaatsen.

De online advertenties geven je een goed overzicht van de caravan of mobilhome door middel van foto's, beschrijvingen en inventarislijsten. Zit er iets bij dat interessant voor je is, kun je deze als favoriet opslaan zodat je de advertentie eenvoudig terug kunt vinden.

Stel vrijblijvend een vraag of boek direct

Via Camptoo kun je op twee manieren contact opnemen met een eigenaar van een mobilhome of caravan: je kunt bij de advertentie een gesprek starten via 'Stuur bericht' of je kunt direct een reservatie aanvragen. Wanneer je je nog aan het oriënteren bent, kun je het beste de optie gebruiken om een vraag te stellen, zodat de eigenaar je hierbij kan helpen. Als je eruit bent met welke mobilhome of caravan je het liefst op vakantie wilt gaan, kun je het beste een reservatie aanvragen. De eigenaar kan dan officieel je reservatie accepteren.

Doe de aanbetaling

Zodra de verhuurder akkoord is met de door jou voorgestelde huurperiode, kun je de aanvraag afronden. Voltooi hierbij onze verificatie procedure door je rijbewijsnummer in te vullen. Maak vervolgens je reservatie definitief door de aanbetaling van 50% van de totaalprijs te voldoen via ons veilige betalingsproces. Je kunt dit eenvoudig online betalen via iDEAL of creditcard. De restbetaling dient voor acht weken voor aanvang van de reservatieperiode voldaan te worden, hiervan word je automatisch op de hoogte gesteld. De eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de mobilhome of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een mobilhome of caravan. Let op: zolang je de aanbetaling niet hebt voldaan, kunnen ook anderen de mobilhome of caravan nog reserveren. Door de aanvraag aan te betalen ga je akkoord met de huurvoorwaarden.

Voldoe de waarborgsom

Enkele dagen voor vertrek dien je de waarborgsom van €500 per caravan of €1000 per mobilhome te voldoen. Dit wordt naar je teruggestort zodra de eigenaar heeft aangegeven wat de eventuele schade of naheffingen zijn. Denk bij eventuele naheffingen aan: extra kilometers, aftanken of schoonmaak. Bij een reservatie van maximaal 10 dagen kan deze waarborgsom ook via creditcard geauthoriseerd worden, zodat je het geld helemaal niet hoeft over te maken.

Eigen risico

De waarborgsom is gelijk aan het eigen risico.

Verzekering

De verzekering verschilt per mobilhome en caravan. Het is daarom belangrijk om te controleren hoe de mobilhome of caravan verzekerd is. De verzekering is gedefinieerd op de profielpagina van de betreffende mobilhome of caravan. Tijdens de reis is het ook verstandig om een reisverzekering te hebben.

Annuleren

Het kan natuurlijk altijd dat je niet meer op reis kunt gaan, in dat geval kun je annuleren en zullen de annuleringsvoorwaarden gelden. Het is verstandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. 


Bekijk ons aanbod

Gebruikerservaringen

Onze huurders over Camptoo

Onze huurders over verhuurders